Befolkningstilvæksten fortsætter

Pr. 1. januar 2017 havde Aarhus kommune 335.684 indbyggere, hvilket er over 5.000 personer mere end året før. I de kommende 10 år forventes folketallet i Aarhus Kommune at stige med lidt over 40.000 personer til ca. 372.000 personer i år 2026, svarende til en stigning på 12,2 %.

Byens brandingværdi er øget betydeligt de senere år, senest i forbindelse med værtskabet som Europæisk Kulturhovedstad. Mange internationale rejseskribenter har anbefalet Aarhus som en spændende by at besøge. I 2017 har 36 krydstogtskibe besøgt Aarhus, hvor mange af skibene huser optil 5.000 turister pr. skib.

Men byen er ikke kun trækplaster for turismen – byudviklingen, det store arbejdsudbud, uddannelsesinstitutionerne og det sprudlende kulturliv tiltrækker også hvert år mange nye unge mennesker, der ønsker at bosætte sig i Smilets By.


Markedet

Ejendomsmarkedet i Aarhus er i positiv udvikling set fra en investorvinkel. Den stigende tilstrømning af nye indbyggere øger naturligvis efterspørgslen efter boliger.

Byggeaktiviteten er massiv, med nye bydele på Aarhus Ø, på Ceres-grunden og langs den gamle Godsbane. Der ses byggekraner og stilladser overalt i byen, og udbuddet såvel som konkurrencen er stigende. Der er dog forsat stor efterspørgsel på renoverede lejligheder i den ældre, og synes mange, mere charmerende boligmasse.

Aktuelt ser vi, at afkastkravet på ældre boligudlejningsejendomme i Aarhus nu er på niveau med København eller endda lavere. Dermed kan det konkluderes, at markedet i Aarhus er mindst lige så attraktivt som i København.

Udvikling i lejeniveauet for istandsatte lejligheder i Aarhus har været støt stigende på grund af den stadig stigende efterspørgsel efter boliger.

Senest har Boligretten godkendt et lejeniveau for en istandsat bolig fra den ældre boligmasse på Frederiksbjerg på 1.550 kr. pr. kvm. Det skal nævnes, at der var tale om en ganske særlig og omfattende istandsættelse, men det er udtryk for, at der fortsat er et væsentligt lejepotentiale i de fleste ældre udlejningsejendomme.

Huslejen i byggeri, hvor der er fri lejefastsættelse, ligger i Aarhus på 1.700-1.900 kr. pr. kvm., hvilket er udtryk for, hvad lejere er villige til at betale for en lejebolig. Vi har en forventning om, at lejeniveauet i den ældre boligmasse vil være stigende op mod niveauet for nybyggeri, og dette stigningspotentiale vil få væsentlig indflydelse på den fremadrettede værdiansættelse af boligudlejningsejendomme.

    Tilmeld dig nyhedsbrev

    Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag information om vores investorseminarer samt information om Arosia Ejendomsinvest.

    Vi holder dine oplysninger fortrolige.